Blogi | LukuExpert
18.06.2021

Tahad odavaid asju? Kõige odavam on…

Autor: Riho Ever
Olen LukuExperti tegevjuht ja mulle meeldib meie ettevõtte kauplustes käia. Ikka selleks, et oma silmaga näha, millised on meie klientide mured ja kuidas me inimestele veel kasulikumad saaksime olla.
 
Mõnikord juhtub LukuExperti poodides aga kummalisi asju. 
 
Kirjutasin eelmisel nädalal lollikindlast valemist, mis aitab välja arvutada, kui kallist või odavat lukku osta. Üldjuhul arvavad spetsid, et lukustusele on mõistlik kulutada 20% sellega kaitstava vara väärtusest. Ehk kui ostad lukku näiteks kuurile, siis löö kokku oma tööriistade, jalgrataste, muruniiduki ja muu nodi hinnad ning jaga tulemus viiega. Saadud summa kuluta lukule, näiteks tabalukule.
 
Mis toob mu aga ühe lõbusa looni. 
 
Olin LukuExperti Viljandi poes. Sisse astus vanem härrasmees, natuke närviline ja silmnähtavalt pahur.
 
Ma tahan osta 12-eurost tabalukku,” ütles mees.
Kuhu see läheb?” küsisin mina.
Külmutuskapi ette”.
 
Asi kiskus põnevaks. Nimelt teatas härra, et tema külmik on väiksema vagunelamu suurune ja asub talu õuel, Viljandist üksjagu maad eemal. Seal käivat aga pea iga nädal pätid, lõhuvad tabaluku ära ja viivad külmiku tühjaks. 
 
Sellises olukorras aitab Abloy karastatud kara ja tugeva korpusega tabalukk,” ütlesin mehele. Aga see on kolm korda kallim ehk 36 eurot.”
 
Kolm korda kallim?” muutus mees veel pahuramaks. Ma ju ütlesin, et tahan 12-eurost lukku!”
Nojah,” ütlesin mina. Aga kallima lõhkumine võtab kordades rohkem aega ja relakaga lõikamine teeb põrgulärmi.”
 
Mees kratsis kukalt. Ja ütles seejärel midagi väga ootamatut.
 
Kui ma igal nädalal 36-eurose tabaluku ostan, läheb see kokku kõik maru kalliks,” teatas mees raskel häälel.
 
Mina vastasin aga veel ootamatumalt.
 
Pakun teile võimalust igal nädalal 12 eurot kokku hoida,” ütlesin mehele. Ärge pange külmikule üldse lukku! See lõhutakse ju nii ehk naa ära ning külmik viiakse igal juhul tühjaks. Või veel parem: ostke kohe 10 odavamat lukku, ma teen soodushinna ja te ei pea kütust kulutama ning igal nädalal Viljandisse sõitma.”
 
Mees jäi mõttesse.
 
Hea küll, pakkige see 36-kulline lukk mulle sisse. Ja kui ma siin juba olen, äkki müüte mulle valvekaameraid ja liikumisanduriga valgustuse kah.”
 
Müüsin muidugi. Tarku inimesi on alati meeldiv teenindada!

Kommentaarid

Nimi
E-post
Kommentaar

LukuExpert OÜ

Tartu mnt. 74, 10144 Tallinn Tel.: +372 641 0610 Registrikood: 10407435 KMKR: EE100054150 epood@lukuexpert.ee
*}
76_1_tk1.png 77_1_Sterling_Logo_Black__Yellow_2016.png 78_1_yale.jpg 79_1_tk_4_1.png 80_1_tk5.png 89_1_amig-logo.png 90_1_192d1a142b7856cdfb0313e6e233a7a8e614b2c2.png 91_1_Besam_Assa_Abloy-logo-AD19ADA843-seeklogo.com.png 92_1_ILOQ_1_logo.PNG 93_1_dorma-logo.png